Opintolaina Ulosottoon

opintolaina
Eräs lukijamme lähetti meille seuraavan kertomuksen, pyytäen lupaa pysyä anonyyminä. Tämän takia julkaisemme sen ilman nimeä.
Olisiko sulla tarjota ratkaisua tähän mun ongelmaan. Avasin eilen pankilta tulleen kirjeen ja huomasin, että se oli opintolainan koron maksun muistutuksen muistutuksen muistutus. Luulin, että ne kirjeet oli ihan tavanomaisia tiliotteita, enkä siksi aina jaksa aukoa niitä. Aina ennen ne ovat lisänneet korot lainan pääomaan jos olen jättänyt sen maksamatta. Tällä kertaa ne kerto siinä kirjeessä, että tulevat käyttämään opintolainan valtion takausta jos en maksa niitä korkoja eiliseen mennessä. Jos niin tulee tapahtumaan niin periikö kela sen lainan multa vai meneekö se opintolaina ulosottoon? Olen ihan kusessa, koska ei mulla ole nyt varaa maksaa sitä ja en kehtaa soittaakaan sinne pankkiin kun nehän näkee mun vippailut ja pikavipit sieltä mun tililtä. Ei kellään olisi kertoa uudesta vippipaikasta, mistä saisi 200 euroa ensimmäisellä kerralla? Kaikkialta tulee nykyisin viesti, että lainaa ei myönnetty. Taitaa johtua siitä, että en monestikaan maksa niitä takaisin ajallaan.
Valitettavasti yhä useampi nuori taistelee kohonneiden hintojen kanssa, ja miettii mistä voisi saada rahoitusta myös yllättäviin elämäntilanteisiin. Tällöin erilaiset vipit voivat olla erinomainen ratkaisu, jos lainaa ja rahaa on muuten vaikea saada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *