Milloin pikavippejä voi hakea

pikavippi

Monesti rahantarve ei katso kelloa, ja moni huomaa joskus että rahaa tarvitsisi aika nopeastikkin, mutta kello näyttää jo niin paljoa. Tällöin ei esim. pankkeihin ole enään asiaa, ja mistä muualta sitä voisi helposti saada sitä lainaa, kun sitä nopeasti tarvitsee.

No onneksi meillä on netti, ja netissä toimivat lukuisat rahoitusfirmat, jotka tarjoavat erilaisia pikalainoja ja vippejä niitä haluavilla. Monilla voi olla vielä sellainen negatiivinen ja epäileväinen kuva näitä paikkoja kohtaan, ehkä osittain syystäkin, sillä aikoinaan näiden firmojen toiminta oli melko villiä ja rajua. Nykyään kuitenkin tämä ala on paljon enemmän säännelty, jonka takia siellä toimivat firmat eivät voi kohdella asiakkaitaan enään samalla tavalla kuin esimerkiksi vuonna 2009. Nyt 2017 tilanne on aivan toinen.

Mihin aikaan pikavippejä voi sitten hakea ja saada?

Koska hakemuksia voi laittaa menemään netin kautta helposti, ottavat kaikki firmat lainahakemuksia vastaan kellon ympäri. Hakemuksen voi lähettää siis vaikka aamuneljältä, jos siltä tuntuu.

Se kuinka nopeasti nämä hakemukset sitten käsitellään vaihtelee. Osassa paikoissa ne käsitellään suoraan koneellisesti, jolloin vastauksen saa heti, oli kello sitten mitä tahansa. Toisissa paikoissa ne taas käsitellään käsin, mutta niitä käsitellään myös yöaikaan. Tällöin vastaus voi tulla noin tunnin sisällä, viimeistään yleensä kahden.

Osassa paikoissa näitä käsitellään vain normaaleina työaikoina. Näin on yleensä pienemmissä lainapaikoissa, joissa ei ole niin hyviä systeemejä kuin hieman suuremmissa ja vanhemmissa firmoissa.

Hyvä on kuitenkin olla tietoinen, että vaikka hakemus hyväksyttäisiin yöaikaan, rahoja on kuitenkin heti turha odottaa. Tämän estää ihan lainsäädännöllinen seikka, sillä vuonna 2013 tullut laki kieltää pikavippien maksamisen tilille klo 7 – 23 ulkopuolisena aikana eli yöllä. Vaikka hakemus hyväksyttäisiin yöllä, saadaan rahat laittaa hakijalle vasta aamuseiskan aikoihin. Yleensä moni firma on panostanutkin tähän siten, että he laittavat ne rahat oikeasti menemään heti klo 7, jolloin ne tulevat suurimpiin pankkeihin saman tien.

Toisin sanoen, lainaa voi hakea koska tahansa, mutta rahoja et saa käsiisi yön aikana.  Jos kuitenkin tarvitset sitä rahaa, ei kannata hakemuksen kanssa odotella, vaan laittaa se mieluusti heti menemään. Tällöin saa nopeiten ne rahat itselleen, ja lainaa hakee päiväsaikaan, tulevat rahat tilillekkin monesti jo tunnin tai viimeistään 3 tunnin sisällä hakemuksen laittamisesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *